Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Η κρυφή in-house απειλή των media...








Doctor House! Ένας πανέξυπνος ατακαδόρος γιατρός, με μεταφυσικές ικανότητες στον εντοπισμό των ασθενειών. Μια σειρά η οποία έχει πείσει πολλούς να την παρακολουθούν και ιδίως αυτούς που απεχθάνονται την μεσημεριανή ζώνη και τα ευρέως αποκαλούμενα τηλεσκουπίδια!

Και, ω του θαύματος σε μια από τις προηγούμενες Τετάρτες, παρακολουθώντας τη σειρά, για πρώτη φορά, βλέπω τον ήρωα να κάνει μια δυσκολότατη διάγνωση σε έναν φουκαρά, ο οποίος όχι μόνο δοκιμάζεται από την ασθένεια, αλλά έχει υποπέσει και στο έγκλημα της πίστης! Και ποια είναι η αντιμετώπιση του θαυματουργού γιατρού στον ασθενή του; Επειδή λοιπόν ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι πιστεύει στον θεό και στη σωτήρια επέμβαση του, ο μίστερ House αποφασίζει να του αφήσει τη σύριγγα με το σωτήριο φάρμακο δίπλα του, λέγοντας "Ε ας έρθει ο θεός σου να σου κάνει την ένεση" και αφήνοντας τον σύξυλο να περιμένει, αποχωρεί από το δωμάτιο του πόνου.

Cool έτσι; Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο μας προτρέπουν τα μέσα σήμερα; Το γινάτι και ο αχαλίνωτος κομπλεξισμός απέναντι σε αυτόν που είναι διαφορετικός από εμάς; Αυτός ο μέθυσος χλευαστής του ανθρώπινου πόνου;;; Μακριά από τον θεό για να σας κάνουμε παρέα εμείς οι cool; Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε! Πάρτε και τις αμερικανιές μαζί σας και κλείστε και την πόρτα πίσω σας! Στην χώρα που γέννησε τον Ιπποκράτη, ναι αυτόν τον δικό μας πρόγονο, στον οποίον ορκίζεστε όλοι εσείς που γαβγίζατε στην πρόσφατη ιστορία, δεν έχουν πέραση αυτές οι παπαριές. Doctor House

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η μπλογκόσφαιρα έχει γεμίσει από βραχυκυκλωμένους ηλίθιους! Με την ακρίβεια στα ύψη, με το ορυκτέλαιο στο στομάχι μας και με τα πάσης φύσεως εθνίκια που ξεφυτρώνουν από δω και από κει... Μπράβο ρε μεγάλε! Μας υπέδειξες τον σωστό εχθρό για να μην μπερδευόμαστε. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο Doctor House!!!!!!!!!!!!!!

Τι να πω! Μ' αρέσει που επέλεξες να ξεκινήσεις κι όλας το μπλογκ σου με αυτό το πολύ σημαντικό post! Δεν κρατιόσουν φαντάζομαι...

Nektab είπε...

Φίλε marad, όταν απλώς δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το σκεπτικό κάποιου, τότε νομίζω ότι είναι η ώρα να αρχίσεις να αναρωτιέσαι για το IQ που διαθέτεις.

Προφανώς και δεν ευθύνεται ο "συμπαθέστατος" Doctor House για όλα τα δεινά της χώρας! Ο σκοπός όμως του μπλογκ δεν είναι να μιλάει αναγκαστικά για τα οφθαλμοφανή. Τα μικρά-μικρά που φθείρουν την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Είναι εξίσου επικίνδυνα και δυστυχώς ο απλός κόσμος δεν τα παίρνει χαμπάρι!!!

Όσο για το αν κρατιόμουν ή δεν κρατιόμουν, δεν σε προσκάλεσα στα εγκαίνια, κοντόφθαλμο τρωκτικό! Οπότε σταμάτα να γκρινιάζεις και πήγαινε να ακούσεις λίγο ΣΚΑΪ και να μας αφήσεις ήσυχους.

Ανώνυμος είπε...

ο απλός κόσμος δεν τα παίρνει χαμπάρι!!!

Σώπα ρε πολύπλοκε εγγέφαλε! Καλά που εμφανίστηκες εσύ και θα σωθεί ο απλός κόσμος. Ααα ρε καημένε...

Πες το και στην Λουκά για τον House για να ενημερώνει και αυτή τον κόσμο. Η φωνή της φτάνει σε πολλούς όπως ξέρεις. Ουουου House 666, ουουου 666 House...

Ανώνυμος είπε...

Νεκτάριε καλή αρχή! Θα είμαστε στο πλευρό σου. Καλό κουράγιο όμως επίσης φιλαράκι, αν σκοπεύεις να ανέχεσαι τον κάθε υβριστή.

gtrygas είπε...

Συμφωνώ απόλυτα nek74! Η τηλεόραση είναι υπεύθυνη για το κατάντημα μας και ακόμα και οι πιο απλές και ευχάριστες σειρές εγκυμονούν αδιόρατους κινδύνους. Ιδίως για τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να φιλτράρουν τις πληροφορίες που δέχονται.

Ανώνυμος είπε...

κύριοι για να μήν πλατίαζουμε, εγώ θα αναφερθώ σε έναν γιατρό,κλάσεις ανώτερο από τον κυρ-Σπίτι, τον Dr. Cox από την καλύτερη σείρα της τηλεόρασης, την Scrubs (για όσους δεν την ξέρουν στο you tube):
Mrs. London: Surgery? I'm a Jehovah's Witness, I can't get a transfusion. We believe that blood should not be passed from person to person.
Dr. Cox: Well I'm a doctor and we believe that without surgery a person in your condition can suffer from a major case of deadness!

Εάν λοιπόν η τηλεόραση μας περνά το μύνημα ότι για τις ενέσεις απευθυνόμεθα σε γιατρούς, για την σωτηρία της ψυχής στους παπάδες και για τα ραπανάκια στους μανάβηδες, ε καιρός ήτανε.

everybody be cool! ;)

Μανιτάρι του Βουνού είπε...

Καλή αρχή Αγνωστέ μου Νεκτάριε. Φυσικά η ΤV παίζει ρόλους. Συνθηματολογεία αλλά και δίνει έστω και αποσπασματικές πληροφορίες, προβάλλει ηθική, αλλά επιβάλλοντας χωρίς αντίλογο, ...αλλά δεν είναι η μόνη υπέυθυνη.

Ας κοιταχτούμε λοιπόν όλοι στο καθρέπτη (αλλά όχι μόνο στην οθόνη της TV ).

Ανώνυμος είπε...

Κλασσική αντιχριστιανική προπαγάνδα. Στο τέλος ο νεαρός αποκαλύφθηκε ότι είχε έρπη στο κωλομέρι...

Πρόσφατα έδειξε τον στρατιώτη Ράηαν. Πρόσεξες τη σκηνή που βγάζει τον σταυρό και τον φιλάει ΑΝΑΠΟΔΑ?

Nektab είπε...

@Ανώνυμος
Πρόσφατα έδειξε τον στρατιώτη Ράηαν. Πρόσεξες τη σκηνή που βγάζει τον σταυρό και τον φιλάει ΑΝΑΠΟΔΑ?

Χωρίς να υπολογίσουμε βέβαια ότι ο πιστός παρουσιάζεται ως ο μέγιστος γνώστης των όπλων! Γενικά τα κρυφά μηνύματα είναι πάρα πολλά και προφανώς δεν είμαστε οι μόνοι που τα αντιλαμβανόμαστε. Απλώς νομίζω ότι όλοι μας δεν αξιολογούμε τη δράση τους όσο θα έπρεπε...

Nektab είπε...

@Μανιτάρι του Βουνού
Μα εννοείται ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Κανένας δεν μας υποχρεώνει να δούμε κάτι, έχουμε πάντα την επιλογή να το αλλάξουμε ή και να το κλείσουμε. Αν και το σε ποιους κατανέμεται το περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων της τηλεόρασης, είναι από μόνο του ένα αντικείμενο συζήτησης για την παραβίαση των ελευθεριών μας.

Ευχαριστώ φίλε για τις ευχές, το μπλογκ σου είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μου!

Ανώνυμος είπε...

Ας κοιταχτούμε λοιπόν όλοι στο καθρέπτη (αλλά όχι μόνο στην οθόνη της TV ).

Γιατί? ποιός κοιτιέται στην οθόνη της TV?

nek72 καλορίζικο το μπλογκ, μόλις διάβασα τις πρώτες σειρές με διαπέρασαν ρίγη εθνικής υπερηφάνειας. Έχουν λείψει οι καλοί πατριώτες στο διαδίκτυο, επιτέλους!

ΥΓ: Ελπίζω να μην χτενίζεσαι μπροστά στην οθόνη της TV όπως υπονοεί το μανιτάρι...

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο είναι παντελώς άστοχο μια και προφανώς η σκηνή στο συγκεκριμένο επεισόδιο αναφέρεται στην Αμερικοανική πραγματικότητα, όπου αυτά πραγματικά συμβαίνουν και για θρησκευτικούς λόγους αλλά προσφάτως και για πολιτικούς, μια και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι αρνήθηκαν τις υπηρεσίες της δωρεάν "κομμουνιστικής" πολιτικής για την δημόσια υγεία.
Δεν μας πασάρει καμιά νέα τάση. Πιο μεγάλη συνωμοσιολογική παπάρα δεν έχω ξαναδιαβάσει.